Чипровска планина

Какво предлагаме: Двудневна екскурзия в Западна Стара планина – Чипровска планина, връх Вража глава, Гушевски манастир, Деяновска екопътека и Чипровски водопад.

Ниво на трудност: Програмата е подходяща за хора в добра физическа кондиция и с минимален опит в планинските преходи, но екипирани адекватно за зимни условия.

*Програма:

Ден 1: Тръгване от стадион „В. Левски“ в 07.30 ч., тричасов трансфер до Чипровци. Тричасов преход до 18-метровия Чипровски водопад и по екопътека Деяница, която дава възможност да се запознаем с уникалната природа в райнона на Чипровци. Посещение на музея (при достатъчно време) и центъра на Чипровци. Настаняване в къща за гости. Вечеря с местни специалитети.

Ден 2: Посещение на Гушевския манастир – отправна точка за днешния преход. 8-часов преход по билото на планината до връх Вража глава (1936 метра). Отпътуване за София – 3 часа.

*В програмата биха могли да настъпят изменения в зависимост от моментните метеорологични и теренни условия в планината, както и по други причини!

Водач: Александър Николов, телефон 0888 250 394.

Настаняване: къща за гости, 12/15 лв.

Транспорт: С лични автомобили, около 300 км. общо.

Екипировка: Туристически обувки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, водо и ветроустойчив панталон (гащеризон), раница, гети, ръкавици, шапки – зимна и лятна, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, челник, бутилка за течности (1,5 литра), щеки, лична аптечка.

Снегоходки при необходимост. Нямате снегоходки? Пишете ни в полето „Коментари“ на заявката, ще ви помогнем да си наемете на добра цена!

Други: Необходимо е да си осигурите планинска застраховка за участие в тази програма. Минимум 5-ма участници.

Цена: 49 лв. – включва само водаческата услуга. Важно: за участвали в 2 или повече наши програми през последните 6 месеца, членове на туристическо дружество “Витошко лале”, студенти –  42 лв. Нощувката, храната, транспортът и застраховката се заплащат от участниците отделно.

Дати: 18-19 февруари 2017 г.

Как се формира цената: Ние ви таксуваме единствено за водаческата услуга. Участниците си поделят заплащането на водача за определения брой дни – всички останали разходи се заплащат на мястото на ползване – хижа, хотел, обществен транспорт или друго. При запитване по мейл или телефон за конкретна програма, ще получите информация за останалите разходи, които бихте имали по нея. Обикновено това са цените за вашите собствени нощувки, храна, транспорт до изходната точка и обратно, и евентуално ползване на лифт или други междинни трансфери. Посетете секцията Услуги за повече информация.

Интересувате се от програмата? Попълнете заявка за участие или се свържете с нас директно чрез формата за контакт или по телефон!