Бяла река, Шипка и Бузлуджа

Какво предлагаме: Двудневна екскурзия – посещение на някои от забележителностите в подножието и по билото на Стара Планина – Централен Балкан: Калоферски манастир и еко-пътека Бяла река, Шипка, Руската църква, Бузлуджа, Казанлъшката гробница и водопад Сучурума.

Ниво на трудност: Програмата е подходяща за хора в средна физическа кондиция и с минимален опит в планинските преходи. Преходи между 1-3 часа на ден.

*Програма:

Ден 1: Тръгване в 08.00 часа от стадион „Васил Левски“ – София. Разглеждане на Калоферския манастир и разходка по еко-пътека Бяла река (1-1,5 часа). Спирка в град Шипка и посещение на Руската църква. Следва посещение на паметника Шипка и музея на Столетов. Нощувка на хижа „Бузлуджа“.

Ден 2: Изкачване на връх Хаджи Димитър (Бузлуджа) и изоставения паметник там, преход по билото на Стара планина до Атово падало и Бедеците (2,5-3 часа). Следва придвижване до Казанлък, разходка и града и посещение на Казанлъшката гробница. На прибиране към София правим спирка в град Карлово и посещение на водопад Сучурума.

*В програмата биха могли да настъпят изменения в зависимост от моментните метеорологични и теренни условия в планината, както и по други причини!

Водач: Александър Николов, телефон 0888 250 394.

Настаняване: хижа „Бузлуджа“ (нова), 16-20 лв на човек.

Транспорт: С лични автомобили, около 500 км общо.

Екипировка: Туристически обувки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, раница, ръкавици, шапки – зимна и лятна, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, челник, бутилка за течности (1,5 литра), щеки, лична аптечка, тапи за уши:)

Други: Необходимо е да си осигурите планинска застраховка за участие в тази програма.

Цена: 35 лв. – включва само водаческата услуга. Важно: за участвали в 2 или повече наши програми през последните 6 месеца, членове на туристическо дружество “Витошко лале”, членове на група „Планинари“, студенти – 29 лв. Минимум 5-ма участници.

Дати: 05-06 март 2016 г.

Как се формира цената: Ние ви таксуваме само и единствено за водаческата услуга. Участниците си поделят заплащането на водача за определения брой дни – всички останали разходи се заплащат на мястото на ползване – хижа, хотел, обществен транспорт или друго. При запитване по мейл или телефон за конкретна програма, ще получите информация за останалите разходи, които бихте имали по нея. Обикновено това са цените за вашите собствени нощувки, храна, застраховка, транспорт до изходната точка и обратно, и евентуално ползване на лифт или други междинни трансфери. Моля, прочетете Какво трябва да знаем, когато си наемаме планински водач? за повече информация!

Интересувате се от програмата? Попълнете заявка за участие или се свържете с нас директно чрез формата за контакт или по телефон!