Червената стена и Караджов камък в Родопите

Караджов камък

 

Какво предстои: Всички ние в един или друг момент сме изпадали в удивление от необятността на Родопите – планина, за която казват, че цял живот не е достатъчен, за да я опознаем. Нещо повече, това е планина, в която се радваме не само на суровите планински пейзажи, но и на изобилието от живот – растителен, животински, както и на автентично човешко присъствие.

Предлагаме ви двудневно пътуване до Биосферен парк “Червената стена” и тракийското светилище Караджов камък. Ще обходим Добростанското плато, ще се качим до скалните отвеси на вр. Червената стена и ще отидем до светилищата Караджов камък и Белинташ.

 

Програма:

Ден 1: Трансфер София-с. Добростан – 3 часа. Разходка през Добростанското плато до вр. Червената стена 1501 м. Трансфер до района на Белинташ 50 минути. Следобед ще изпратим залеза на Белинташ. Нощувка в къща за гости в района на Белинташ.

Общо преход за деня 5 часа, +450/-450 м.

 

Ден 2: Кръгов маршрут до Караджов камък и махала Ряката, емблематична със своите сгушени къщи и усещане че времето е спряло. Трансфер до София 3 часа.

Общо преход за деня 6:30 часа, +700/-700 м.

 

 

Ниво на трудност: Пътеки със средна техническа трудност. Изисква се добра физическа форма и предходно участие в преходи със 5-6 часова продължителност.

 

Цена: 165 лв, със собствен транспорт 145 лв

 

Цената включва:
– Планински водач;
– *Транспорт от/до София;
– Една нощувка в къщи за гости, в стаи 2-ки и 3-ки;
– Планинска застраховка.

Цената не включва:
– Храна по време на екскурзията;
– Лична екипировка;
– Лични разходи.

 

Заявка за участие:

 

Екипировка: Туристически обувки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, раница, ръкавици, шапки – зимна и лятна, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, челник, бутилка за течности (1,5 литра), щеки, лична аптечка.

 

 

Comments are closed.