Един ден на Витоша

Метеостанцията на Черни връх (2290 м.)

Витоша е леснодостъпна за всички софиянци и предлага бърза възможност за откъсване от градското ежедневие. В същото време това е една „истинска“ планина, която предлага чудесни възможности за практикуване най-различни занимания целогодишно – катерене, планинско колоездене, преходи, ски, преходи със снегоходки, както и сериозни изпитания понякога – под формата на зимни бури, мълги и ветрове.

Какво предлагаме: Еднодневен преход със снегоходки във високите части на Витоша, с панорамни гледки към София и Рила планина и маршрут, съобразен с желанието на участниците и метеорологичната обстановка.

Ниво на трудност: Програмата е подходяща за тези, които за пръв път се сблъкват с това изобретение, което ни позволява с лекота да се придвижваме в дълбокия сняг – снегоходките. За начинаещите е необходимо да научат повече за особеностите им, както и как, къде и кога е най-подходящо да се придвижваме с тях, както и какво е важно да знаем, когато планираме планински преход през зимата. И естествено – да практикуват със снегоходките на краката си. Съотношение водач-клиенти 1:8.

Програмата: Имате възможност да изберете маршрут. В зависимост от физическата форма и желанието на участниците, както и моментните метеорологични условия, преходът може да бъде по-къс (2-4 часа) или по-дълъг (5-6 часа). Всички часови индикации се дават без почивките по пътя. Ако се колебаете кой вариант би бил най-подходящ за вас, ние ще ви посъветваме.

Ето и няколко варианта:

– начална точка: х. Алеко (достъпна по асфалт и с лифт), преход до Черни връх (2290 м.) – слизане до началната точка по друг път (2,5 часа преход, преодоляване на 600 м. денивелация).

– начална точка: местността Златните мостове (достъпна по асфалт). Преход покрай връх Камен дел и резерват Торфено бранище – платото на Витоша, до х. Алеко (3 часа), с възможно отклонение и изкачване на Черни връх (+2 часа). Слизане до София с лифт или градски транспорт.

Цена на човек според броя участници (за цялата програма):

Брой участници  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10
Цена на човек  110лв  55лв  40лв  35лв  30лв  25 лв  20 лв  20 лв  X  X
Брой записани:                    

 

[scg_html_prehodi_snegohodki]