Еднодневно ледено катерене

Ледено катерене

Какво предлагаме: Еднодневно обучение по ледено катерене. Заниманията може да са на Боянския водопад, х. Скакавица, Мальовица, гара Бов. Програмата е подходяща за хора, които биха искали да научат повече за леденото катерене, за зимната планина и придвижването в нея, да упражнят техники за безопасно придвижване по сняг с и без помощта на котки и пикел, самозадържане, начини за осигуряване по заснежени и ледени склонове, опасности в зимната планина.

Ниво на трудност: Необходимо е да сте в добра физическа форма. Необходим е минимален опит в придвижване в планината в зимни условия и адекватна екипировка за тези условия.

 

По време на обучението ще бъдат засегнати следните теми:

  • Техники за безопасно придвижване по заснежени склонове с и без помощта на котки и ледокоп, самоосигуряване;
  • Падане и самозадържане при подхлъзване;
  • Основни осигуровки по сняг и лед;
  • Основна техника на катерене по лед – забиване на сечивата и стъпване с котки;
  • Движение по ръбове и кулоари;
  • Опасности, свързани с придвижването и катеренето в зимни условия.

Водач: Тихомир Димитров

Транспорт:  С лични автомобили.

Ледено катерене

Екипировка: Алпийски обувки с твърда подметка и с бордове за котки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, водо и ветроустойчив панталон, топли дрехи (пухено яке), гети, раница, топли ръкавици – 2-3 чифта, зимна шапка, ски маска, слънцезащитен крем с висок UV фактор, челник, бутилка за течности (1 литър, за предпочитане термос), лична аптечка, тапи за уши за хижата:). Необходимата лична специализирана екипировка: котки, пикел, седалка, каска – може да бъде наета, пишете ни в полето “Въпроси и коментари” на заявката или на мейла, за да ви съдействаме. Каските са задължителни!

Други: Необходимо е да си осигурите планинска застраховка за участие в тази програма.

Цена: 110 лв при 3-ма участници; 160 лв. – при 2-ма; 250 лв. – самостоятелно обучение. Съотношение: 1 водач към 3 участника.

Цената включва:
– 1 или 2-ма професионални инструктора;
– Обща и специфична екипировка необходима за курса

Възможни дати през зимен сезон 2015: 31 януари, 1 февруари, 8 март, дата по избор (пишете ни). Възможни са и занимания през седмицата с предварителна уговорка. Необходимо е записването да става минимум седмица предварително, за да бъдат запазени места за конкретните дати. Има варианти за места на провеждане на заниманията, в зависимост от условията!

Как се формира цената: Ние ви таксуваме единствено за водаческата услуга. Участниците си поделят заплащането на водача за определения брой дни – всички останали разходи се заплащат на мястото на ползване – хижа, хотел, обществен транспорт или друго. При запитване по мейл или телефон за конкретна програма, ще получите информация за останалите разходи, които бихте имали по нея. Обикновено това са цените за вашите собствени нощувки, храна, транспорт до изходната точка и обратно, и евентуално ползване на лифт или други междинни трансфери. Посетете секцията Услуги за повече информация.

Интересувате се от програмата? Попълнете заявка за участие или се свържете с нас директно чрез формата за контакт или по телефон!