Еверест трек

Какво предлагаме: Класическата пешеходна програма в района на Еверест, с посещение на езерата Гокио и изкачване на връх Кала Патар в рамките на 20 дни. Отиваме на пътешествие, целта на което е да видим – осемхилядниците, внушителните Хималаи, но също така и Непал, културата и ежедневието на местните, които обитават планинските райони, манастирите. Районът Кхумбу е сцена не само на свирепи битки с природата по пътя към изкачването на някой недостъпен връх, но и място с история и култура, както и с уникални обитатели, чийто дом предлага едни от най-впечатляващите гледки по света.

Непал е известен още като страна на божества и аромат на инсенс, място преливащо от гъстите бамбукови гори на джунглата до драскащите небето високи върхове на Хималаите. Точно там ще ни отведе това изпълнено с приключения пътешествие. В полите на най-високия връх на планетата Еверест ще се изкачим на височина 5545 метра, до връх Кала Патар. Заобиколени от някои от световните гиганти ще пресичаме ледници, ще прекосим високите мостове над бурните реки, ще се разминаваме с якове и мулета, ще опитаме от вкусната непалска кухня и ще видим как живеят вечно усмихнатите непалци. Храмове и маймуни по улиците на Катманду, аромат на плодове и подправки по пазарите и какво ли още не ще усетим и видим в Непал. Разгледайте галерия със снимки от района тук.

Ниво на трудност: Необходимо е да сте в добра физическа форма и подготвени за ежедневни пешеходни преходи с продължителност от 5 до максимум 12 часа.

Схема на Еверест трек

*Примерна програма:

1 ден: Полет от София до Катманду.
2 ден: Пристигане в Катманду, настаняване и разглеждане на Катманду.
3 ден: Свободен ден в Катманду. Уреждане на разрешителни за трека и самолетни билети за вътрешния полет.
4 ден: Полет Катманду – Лукла. Преход Лукла (2840 м.) – Пакдинг (2610 м.) – 5 часа.
5 ден: Преход от Пакдинг до Намче базар ( 3440 м.) – 5-6 часа.
6 ден: Аклиматизационен ден с преход до манастира Таме (3850 m.) Втора нощувка в Намче базар.
7 ден: Преход от Намче базар до Тянгбоче (3867 м.) Посещение на манастира.
8 ден: Тянгбоче – Дингбоче – 6 часа. Нощувка.
9 ден: Аклиматизационно изкачване до 5100 м. Втора нощувка в Дингбоче.
10 ден: Преход от Дингбоче до Лобуче (4950 м.) – 5-6 часа.
11 ден: Аклиматизационен ден до 5050 м. Втора нощувка в Лобуче.
12 ден: Изкачване на вр. Кала Патар (5545 м.) и слизане до Дзонгла (4843 м.) – 12 часа.
13 ден: Преход от Дзонгла през Чо ла пас (5420 м.) и слизане до Гокио (4750 м.) – 6-7 часа.
14 ден: Изкачване на връх Гокио Ри (5483 м.) и слизане до Доле (4040 м.) – 8 часа.
15 ден: Преход от Доле до Намче базар – 5 часа.
16 ден: Намче базар – Лукла – 9 часа. Нощувка в Лукла.
17 ден: Полет Лукла – Катманду.
18 ден: Свободен ден и възможност за разглеждане на древния град Бактапур.
19 ден: Резервен, който ще бъде използван в програмата ако има нужда.
20 ден: Полет от Катманду до София.

*В програмата биха могли да настъпят изменения в зависимост от моментните метеорологични условия в планината и други причини!

Водач: Ивайло Тонев, телефон 0888 297 833

Настаняване: Лоджии, хотели.

Транспорт: Автобус София-Истанбул, полет Истанбул-Катманду, вътрешен полет до Лукла.

Екипировка: Трисезонни туристически обувки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, раница 45+ литра, дъждобран/покривало за раница, ръкавици, шапки – зимна и лятна, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, челник, бутилка за течности, лична аптечка, щеки, лек спален чувал.

Други: Необходимо е да си осигурите застраховка „Медицински разходи при пътуване в чужбина“ за участие в тази програма, както и да притежавате валиден задграничен паспорт (6 месеца от датата на влизане).

Цена: В зависимост от броя на участниците. Пишете ни, за да ви предоставим подробна информация относно разходите (ваши и за водач) по тази програма при минимума от 4-ма участника, при който ще я осъществим.

Дати за 2014-та: 17-ти октомври – 5 ноември. Записване до края на януари срещу капаро. Колко би ви струвало пътуването? Ориентировъчна сума при 4-ма участника – това са разходите за водач плюс всички други разходи, които се заплащат на трети лица (полети, храна и т.н.) – 3960 лв. При повече участници тази сума намалява.

Как се формира цената: Ние ви таксуваме единствено за водаческата услуга. Участниците си поделят заплащането на водача за определения брой дни – всички останали разходи се заплащат на мястото на ползване – хижа, хотел, обществен транспорт или друго. При запитване по мейл или телефон за конкретна програма, ще получите информация за останалите разходи, които бихте имали по нея. Обикновено това са цените за вашите собствени нощувки, храна, транспорт до изходната точка и обратно, и евентуално ползване на лифт или други междинни трансфери. Посетете секцията Услуги за повече информация.

Интересувате се от програмата? Попълнете заявка за участие или се свържете с нас директно чрез формата за контакт или по телефона!

[slideshow id=62 w=700 h=400]