К-Е, етап 1: От Ком до Мургана

Какво предлагаме: Разделихме емблематичния маршрут Ком-Емине (познат още като Е3) на етапи от по 9 дни, което би дало възможност на хора с ограничено свободно време и с желание да направят маршрута в група, да се включат. Предлагаме ви първи етап на прехода – от връх Ком до хижа Мургана.

Ниво на трудност: Програмата е подходяща за хора в добра физическа кондиция и с минимален опит в планинските преходи. Преходи между 4-10 часа на ден.

*Програма:

Ден 1: Придвижване от София до Берковица с влак. Изкачване пеша до хижа Ком (4 часа) или местен превоз. Събиране на групата и инструктаж за предстоящата програма. Нощувка на хижата.
Ден 2: Изкачване на връх Ком и преход до хижа Петрохан – 5 часа.
Ден 3: Хижа Петрохан – хижа Пробойница с възможност за изкачване на връх Тодорини кукли – 4-5 ч.
Ден 4: Хижа Пробойница – село Лакатник – хижа Тръстеная – 6 часа.
Ден 5: Хижа Тръстеная – хижа Лескова – 7 часа.
Ден 6: Хижа Лескова – хижа Мургаш – 7 часа.
Ден 7: Хижа Мургаш – проход Витиня – хижа Чавдар – 10 часа.
Ден 8: Хижа Чавдар – хижа Мургана – 4,5 часа.
Ден 9: Хижа Мургана – Челопеч – 2 часа. Прибиране с влак до София.

*В програмата биха могли да настъпят изменения в зависимост от моментните метеорологични и теренни условия в планината, както и по други причини!

Водач: Александър Николов, телефон 0888 250 394.

Настаняване: Хижите по маршрута.

Транспорт: С влак.

Екипировка: Туристически обувки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, раница, ръкавици, шапки – зимна и лятна, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, дъждобран/покривало за раница, челник, бутилка за течности (1,5 литра), щеки, лична аптечка, тапи за уши:)

Други: Необходимо е да си осигурите планинска застраховка за участие в тази програма.

Цена:  180 лв. – включва само водаческата услуга. Важно: за участвали в 2 или повече наши програми през последните 6 месеца, членове на туристическо дружество “Витошко лале”, студенти – 160 лв. Минимум 5-ма участници, максимален брой – 10. Други разходи – нощувка по хижите между 10-12 лв/ден, храна около 15-20 лв/ден.

Дати: 04-12 юни 2016 г.

Как се формира цената: Ние ви таксуваме единствено за водаческата услуга. Участниците си поделят заплащането на водача за определения брой дни – всички останали разходи се заплащат на мястото на ползване – хижа, хотел, обществен транспорт или друго. При запитване по мейл или телефон за конкретна програма, ще получите информация за останалите разходи, които бихте имали по нея. Обикновено това са цените за вашите собствени нощувки, храна, транспорт до изходната точка и обратно, и евентуално ползване на лифт или други междинни трансфери. Посетете секцията Услуги за повече информация.

Интересувате се от програмата? Попълнете заявка за участие или се свържете с нас директно чрез формата за контакт или по телефон! Не се колебайте да ни пишете със всякакви въпроси относно прехода, необходимата екипировка, разходите и т.н.