Край Родопското огнище

Огнището е средище. Сборен пункт, край който се събираме, за да си припомним миналото, да се насладим на настоящите и да начертаем бъдещето. Топлината на огнището е притегателна, а красотата на огъня е обаятелна.

Огнище се явяват и Родопите за нас. Запазили в себе си както дивата природа, така и автентичния бит и култура, човек се завръща от тях винаги сгрят от срещата с миналото и освежен от наситения аромат на смолиста смърчова гора. Преходите през родопите са по скоро пътешествие, в което се движим както в пространството, така и във време, благодарение на което два дни могат да ни се сторят цяла вечност.

 

 

Какво предлагаме

Да седнеш край лагерния огън след красив ден из Родопите със семейството, с децата или с приятели е стойностно преживяване, което решихме да ви помогнем да осъществите.

Във формата без водач, предлагаме подробни описания и GPS тракове, на интересни маршрути с автентични и красиви места за пренощуване. А за да бъде преходът едно истинско удоволствие, палатките и останалите бивачни съоръжения ще бъдат превозени до следващото място. Разбира се, ако не желаете да нощувате на палатка има и вариант това да се избегне.

В рамките на пакетите без водач, може да избирате между:

– На палатка и край лагерния огън – включва подробно описание на маршрута, GPS трак, транспорт от вашия град до началната точка и обратно, поддържащ транспорт по време на прехода, който ще мести багажа и палатки

– В къща за гости – включва подробно описание на маршрута, GPS трак, транспорт от вашия град до началната точка и обратно.

 

Маршрутите

Можем да предложим разнообразни както двудневни така и многодневни маршрути в Централни и Западни Родопи, чрез които ще се докоснете до районите на:

  • връх Орфей и селата Триград, Мугла и Гела
  • връх Голяма Сюткя и яз.Голям Беглик
  • природните феномени Белинташ, Караджов камък и дивият Кормисош
  • град Чепеларе, Чудните мистове и Персенк

В тези райони могат да се подготвят маршрути без водач, подходящи както за приятелски групи с желание за по-дълги преходи, така и за семейства с малки деца.

Пишете ни с повече информация за вашата група и вашите предпочитания, за да ви направим предложение адаптирано както към сезона така и и към вашите изисквания.

 

Подготовка и безопасност

Преди заминаване ще участваме в консултация с планински водач. С него ще може да обсъдим детайлите около маршрута, екипировката, метеорологичните условия. А също така ще получим инструкции и съдействие за работа с навигационни приложения за Android и iOS.

Препоръчваме движението без водач на групи и семейства с наличен предходен планинарски опит и познания свързани с навигация, движение в планината и долекарска помощ.

Директни въпроси може да отправят във фейсбук страницата ни и на адрес info@planinski-vodach.com.

 

 

Western Rhodopes