Мазалат и Шипка

За 1-3 март 2015 местата са запълнени!

Какво предлагаме: Тридневна екскурзия в Стара планина по случай 3-ти март. Посещение на паметника Шипка, географския център на България (местността Узана), хижите Узана и Мазалат.

Ниво на трудност: Програмата е със средно натоварване, подходяща за хора нормална физическа кондиция и с минимален опит в планинските преходи, но екипирани адекватно за зимни условия.

*Програма:

Ден 1: Събиране в 8.00 на паркинга пред стадион „В. Левски“. Пътуване през Габрово до местността Узана. По пътя посещение на Соколовския манастир и изворите на река Златна Панега (Глава Панега). Нощувка на хижа Узана.

Ден 2: Преход до хижа Мазалат и обратно – 7-8 часа. Нощувка на същото място.

Ден 3: Преход до прохода Шипка и едноименния паметник и обратно – 5 часа. Отпътуване.

*В програмата биха могли да настъпят изменения в зависимост от моментните метеорологични и теренни условия в планината, както и по други причини!

Водач: Александър Николов, телефон 0888 250 394.

Настаняване: хижа Узана, цена 11/12 лв.

Транспорт: С лични автомобили, около 490 км. общо.

Екипировка: Туристически обувки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, водо и ветроустойчив панталон (гащеризон), раница, гети, ръкавици, шапки – зимна и лятна, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, челник, бутилка за течности (1,5 литра), щеки, лична аптечка. Нямате снегоходки? Пишете ни в полето „Коментари“ на заявката, ще ви помогнем да си наемете на добра цена!

Други: Необходимо е да си осигурите планинска застраховка за участие в тази програма. Минимум 5-ма участници.

Цена: 49 лв. – включва само водаческата услуга. Важно: за участвали в 2 или повече наши програми през последните 6 месеца, членове на туристическо дружество “Витошко лале”, студенти – 42 лв. Нощувките (2 по 10 лв), храната, транспортът и застраховката се заплащат от участниците отделно.

Дати: 1-3 март 2015 г.

Как се формира цената: Ние ви таксуваме единствено за водаческата услуга. Участниците си поделят заплащането на водача за определения брой дни – всички останали разходи се заплащат на мястото на ползване – хижа, хотел, обществен транспорт или друго. При запитване по мейл или телефон за конкретна програма, ще получите информация за останалите разходи, които бихте имали по нея. Обикновено това са цените за вашите собствени нощувки, храна, транспорт до изходната точка и обратно, и евентуално ползване на лифт или други междинни трансфери. Посетете секцията Услуги за повече информация.

Интересувате се от програмата? Попълнете заявка за участие или се свържете с нас директно чрез формата за контакт или по телефон!