Миджур – първенецът на Сърбия

Миджур откъм Сърбия - 25-26 март

Какво предлагаме: Двудневна екскурзия в Сърбия – преход в Западна Стара планина с посещение на Пилския водопад, курорта Бабин зуб, и изкачване на връх Миджур от сръбска страна.

Ниво на трудност: Необходимо е да сте в добра физическа форма. Преходи с продължителност до 5 часа. Движим се по маркирани туристически пътеки.

*Примерна програма:

Ден 1: Тръгване в 7.00 от София, от паркинга пред стадион Васил Левски. Напускаме България през Калотина, като посоката ни е село Топли дол в Сърбия. 3-часов преход до високия 64 метра Пилски водопад. Придвижване до ски-курорта Бабин зуб, нощувка.

Ден 2: Изкачване на връх Миджур ( 2168 метра, най-висок в Западна Стара планина и първенец на Сърбия), до който достигаме по красив панорамен маршрут, общо около 5 часа в двете посоки, с преодоляване на денивелация от 400м . Прибиране към София – около 3 ч.

*В програмата биха могли да настъпят изменения в зависимост от моментните метеорологични условия в планината и други причини!

Водач: Александър Николов, 0888 250 394

Настаняване: Нощувка на хижа Бабин зуб.

Транспорт: Пътуването е с лични автомобили.

Екипировка: Туристически обувки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, топли дрехи и термобельо, водонепромокаем панталон, гети, раница, ръкавици, шапки – зимна и лятна, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, челник, бутилка за течности (1,5 литра), щеки, лична аптечка. По преценка на водача преди пътуването, ще се носят снегоходки.

Други: Необходимо е да си осигурите застраховка за пътуване в чужбина с включено планинско спасяване за участие в тази програма.

Цена: 69 лв. – включва само водаческата услуга. Важно: за участвали в 2 или повече наши програми през последните 6 месеца, членове на туристическо дружество “Витошко лале”, членове на ФБ група „Планинари“, студенти – 64 лв. Нощувката, храната, транспортът и застраховката се заплащат от участниците отделно.

Дати: 25-26 март 2017 г. Минимум 5-ма участници.

Как се формира цената: Ние ви таксуваме единствено за водаческата услуга. Участниците си поделят заплащането на водача за определения брой дни – всички останали разходи се заплащат на мястото на ползване – хижа, хотел, обществен транспорт или друго. При запитване по мейл или телефон за конкретна програма, ще получите информация за останалите разходи, които бихте имали по нея. Обикновено това са цените за вашите собствени нощувки, храна, транспорт до изходната точка и обратно, и евентуално ползване на лифт или други междинни трансфери. Посетете секцията Услуги за повече информация.

Интересувате се от програмата или имате допълнителни въпроси?

 

Заглавната снимка е от сайта: http://staraplanina-babinzub.info