От Бов до Издремец

Преходи със снегоходки

Какво предлагаме: Двудневна екскурзия в Стара планина, в района на Искърското дефиле. Преход от гара Бов по река Трексвец до хижа Тръстеная с разглеждане на къщата на Иван Вазов по пътя. Дегустация на прочутото малиново вино на хижа Тръстеная вечерта. Изкачване на връх Издремец на следващия ден.

Ниво на трудност: Програмата е подходяща за хора без сериозен опит в планината и такива, които желаят да опитат зимните преходи и преходите със снегоходки за първи път. Преходите са с продължителност 4-7 часа.

*Примерна програма:

Ден 1: Придвижване до гара Бов – с влака или лични автомобили. Преход 4-5 часа до хижа Тръстеная с отклонение до Вазовата къща. Нощувка в хижата. Общо преход за деня – 5 часа, + 600 метра.

Ден 2: Изкачване на връх Издремец и връщане до Бов по обходен панорамен маршрут – около 7 часа, +350/-950 метра.

*В програмата биха могли да настъпят изменения в зависимост от моментните метеорологични условия в планината и други причини!

[singlepic id=1132 w=320 h=240 float=right]

Водач: Александър Николов

Настаняване: Хижа Тръстеная, предлага се храна, цена на нощувката 12 лв.

Транспорт: Пътуването е с влак или лични автомобили, от порядъка на 100 км общо (вижте карта по-долу).

Екипировка: Туристически обувки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, водо и ветроустойчив панталон (гащеризон), раница, гети, ръкавици, шапки – зимна и лятна, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, челник, бутилка за течности (1,5 литра), щеки, лична аптечка. Нямате снегоходки? Пишете ни в полето „Коментари“ на заявката, ще ви помогнем да си наемете на добра цена!

Други: Необходимо е да си осигурите планинска застраховка за участие в тази програма.

Цена: 49 лв. – включва само водаческата услуга. Важно: за участвали в 2 или повече наши програми през последните 6 месеца, членове на туристическо дружество “Витошко лале”, студенти – 42 лв. Нощувката, храната, транспортът и застраховката се заплащат от участниците отделно.

Дати: 4-5 март 2017 г.

Как се формира цената: Ние ви таксуваме единствено за водаческата услуга. Участниците си поделят заплащането на водача за определения брой дни – всички останали разходи се заплащат на мястото на ползване – хижа, хотел, обществен транспорт или друго. При запитване по мейл или телефон за конкретна програма, ще получите информация за останалите разходи, които бихте имали по нея. Обикновено това са цените за вашите собствени нощувки, храна, транспорт до изходната точка и обратно, и евентуално ползване на лифт или други междинни трансфери. Посетете секцията Услуги за повече информация.

Интересувате се от програмата? Попълнете заявка за участие или се свържете с нас директно чрез формата за контакт или по телефон!