От Мальовица до Злия зъб в Рила

Какво предстои: Двудневна програма (петък вечер-събота) – преминаване на най-атрактивната част на Мальовишкия траверс, между връх Мальовица и Злия зъб. Ще изкачим Мальовица по североизточния ѝ ръб, след което ще преминем през Еленка, Петлите и Орловец, за да завършим с изкачване на Злия зъб.

 

Заявка за участие:

 

Цена: 165 лв.
Цена със собствен транспорт: 140 лв.

Цената включва: планински водач, *транспорт от/до София, застраховка, нощувка на хижа Мальовица.

Не включва: храна, лични разходи и лична екипировка.

 

Програма:

Ден 1: Тръгване от София в 18.30 часа, трансфер до ЦПШ Мальовица и преход до хижа Мальовица. Нощувка.

 

Ден 2: Изкачване на връх Мальовица по североизточния ръб, след което преминаваме последователно през връх Еленка, Петлите и Орловец. Спускане до премката Злия прелез, откъдето ще изкачим връх Злия зъб. Слизане през заслон БАК и отпътуване за София.

Общо преход за деня: 9 часа, +1200/-1200 м.

 

Ниво на трудност: Преходът е физически натоварващ и с използване на алпийски инвентар за преминаване на скалния пасаж към Злия зъб. Подходящ е за хора в много добра физическа форма и без силен страх от височини. Формат: 1:5 – един водач и петима участници.

 

Екипировка: Туристически обувки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, раница, ръкавици, шапки – зимна и лятна, дъждобран, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, челник, бутилка за течности (1,5 литра), щеки, лична аптечка. Необходимата алпийска екипировка, каски и седалки се осигуряват от водача.

 

Comments are closed.