Отзиви за нашата работа

 
Нова година на хижа Иван Вазов в Рила

Любо,

С благодарност за търпението и за доброто отношение, за спокойствието и сигурността, които имахме с теб в зимната планина, за чудесния маршрут.

Беше чудесно от край до край – преходът във фучащия 31ви, хижата-спасител – топла и уютна докато навън вие и сковава, връщането на 1ви беше толкова живописно (страхотно начало на новата година), топването в горещия басейн в Сапарева баня (мисълта за топлия басейн ме крепеше в най-тежките моменти :)), заслужената вечеря най-накрая (на която всъщност аз изядох почти всичко).

Нямаме търпение да се поровим пак в снега, било до Тевно езеро, било до друг маршрут. И честно казано, дали защото планината сплотява и сприятелява, дали заради друго, но след този преход въобще не се чустваме като клиенти или група, ами все едно се разбираме да походим с приятел, който познава планините добре.

Желаем здрава и пълна 2012 г,
до скоро бродене,
Васи & Петър

Преход в Рила през юли 2011 г.

Научих за Любо от интернет- на едно от първите места в google при търсене с: планински водач. На запитването ми той отговори още на следващия ден с различни предложения за турове – избрахме 4 дни в Рила. Организацията и резервациите на хижите пое изцяло Любо. Маршрутът беше страхотен, пълен с хайлайти. Групата ни беше интернационална и с общо 5 човека. Любо през цялото време беше много суверенен и внимателен водач, с когото всички с чувствахме много сигурни.

Следващото лято пак сте ангажирам Любо, защото групата ни остана изключително доволна от услугите му, и го препоръчам на всички, които търсят отлично организирани планински турове и компетентен водач.

Поздрави,
Екатерина Чуклева
 

Българо-румънска група на Мон Блан, август 2010 г.

Българо-румънска група на Мон Блан, август 2010 г.

Изкачване на Мон Блан през 2010 г.
 
Запознах се Любо през 2010 г. Не случайно. Нуждаехме се от сигурен водач, с опит в Алпите, перфектен английски, с успешни международни експедиции, силен дух и задължително с чуство за хумор. Бяхме група от 15-ина колеги от банковия сектор в Румъния, решили да се подготвят усилено и да изкачат Мон Блан през август 2010 г. Никой от нас не е професионален планинар и всички работим поне по 40 часа на седмица, предимно в офис.

Човек, на когото вярваме безрезервно на тема планини и български консул в Румъния – Явор Стоянов, ни препоръча Любо. Така с Любо и с ентузиазирания екип започнахме да изкачваме планини в Румъния и България и да се подготвяме за Мон Блан. Месеци на подготовка, разговори с водачите, съвети, екипировка, много върхове заедно, много снегове и падания (само за тренировка, без никой да се нарани).

Любо е изключително балансиран, преценява отлично рисковете в планината, силите на групата, наблюдава динамиката и гъвкаво води, ако се налага променя плана, за да гарантира постигането на целта. Нашата беше: да се качим, ако времето и силите ни позволят, на Мон Блан, и да се върнем всички живи и здрави, без травми и само с прекрасни спомени и много снимки от Алпите. С Любо и другите ни двама водачи Веси и Момчил това се осъществи. И аз бях на 4810 м. на 21 август 2010. Споделих този щастлив и незабравим момент с моя съпруг Станислав.

Благодаря ти, Любо! Благодаря ти, Момчил! Благодаря ти, мила Веси!

Станимира Георгиева

Comments are closed.