Пътешествие из Виетнам

Какво предлагаме: В настоящата 16-дневна програма ще скочим с двата крака в един различен свят – този на Югоизточна Азия. Ще пътуваме с цел да опознаем нова култура, да видим по-различна природа, да опитаме екзотични храни, да изкачим някоя планина, да поплаваме по течението на митичната река Меконг, да научим повече за древни народи и религии… Ще посетим Хо Ши Мин и Ханой, старата столица Хюе, планинския курорт Сапа, ще изкачим най-високата точка на Виетнам – връх Фансипан (3143 м), ще поплаваме из Южнокитайско море и по делтата на Меконг, ще посетим световноизвестния залив Халонг и остров Кат Ба.

Препоръките за пътуване във Виетнам прочетете тук.

 

 

Ниво на трудност: Планинската част на програмата ни е подходяща за хора в много добра физическа форма и с минимален опит в преходите в летни условия. Преходи с продължителност до 5-9 часа на ден през планински терени със стръмни участъци. Има вариант тази част да бъде пропусната, в случай, че искате да участвате в пътешествието като цяло, но без да картерите планината.

*Примерна програма: тук

Водач: Александър Николов, телефон 0888 250 394.

Дати: 4-19 ноември 2017 г. Минимален брой участници за потвърждаване на програмата: 4-ма. Срок за записване до края на май 2017.

 

 

Цена: В зависимост от броя на участницитe. При 5-ма участника – 1200 лв водачески за 16-те дни, без самолетния билет и другите разходи, които се заплащат директно на място, от порядъка на 2950 лв със самолетния билет, но без калкулирана храна (предвидете си по 15-25 USD на ден). Пишете ни за по-подробна информация и таблица с разходите.

Настаняване: Хостели и хотели.

Транспорт: Международен полет до и от Виетнам, местен автомобилен, влаков и самолетен транспорт.

Други: Необходимо е да си осигурите застраховка “Медицински разходи при пътуване в чужбина” с включени разходи за планинско спасяване за участие в тази програма, както и да притежавате валиден задграничен паспорт (6 месеца от датата на влизане). Необходима е и виза, която се вади в посолството на Виетнам в София, цена 45 USD.

Как се формира цената: Ние ви таксуваме единствено за водаческата услуга. Участниците си поделят заплащането на водача за определения брой дни – всички останали разходи се заплащат на мястото на ползване – хижа, хотел, обществен транспорт или друго. При запитване по мейл или телефон за конкретна програма, ще получите информация за останалите разходи, които бихте имали по нея. Обикновено това са цените за вашите собствени нощувки, храна, транспорт до изходната точка и обратно, и евентуално ползване на лифт или други междинни трансфери. Посетете секцията Услуги за повече информация.

Интересувате се от програмата? Попълнете заявка за участие или се свържете с нас директно чрез формата за контакт или по телефона!

 

 

 

Снимки: Flikr – Loi Nguyen Duc; M M; ePi.Longo; guido da rozze;