Понор и Мала планина

Какво предлагаме: Предлагаме ви двудневна програма в Стара планина. През първия ден преход в Понор планина, която е част от Западна Стара планина, карстов район, разположен между Петроханския проход и Искърския пролом. Вторият ден е посветен на посещение на Мала планина, която се простира на запад от Искъра.

Ниво на трудност: Програмата е подходяща за хора в нормална физическа кондиция и с минимален опит в планинските преходи. Преходи между 3-5 часа на ден.

*Програма:

Ден 1: Събиране на групата на Централна гара в 8.00 часа и отпътуване от София за Своге със влак. Преход в Понор планина – 4-5 часа. Нощувка в къща за гости.

Ден 2: Преход из Мала планина с изкачване на първенеца и връх Церия (1234 метра). Прибиране до София с влак.

*В програмата биха могли да настъпят изменения в зависимост от моментните метеорологични и теренни условия в планината, както и по други причини!

Водач: Александър Николов, телефон 0888 250 394.

Настаняване: Къща за гости – 15 лв.

Транспорт: С влак.

Екипировка: Туристически обувки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, раница, ръкавици, шапки – зимна и лятна, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, дъждобран/покривало за раница, челник, бутилка за течности (1,5 литра), щеки, лична аптечка, тапи за уши:)

Други: Необходимо е да си осигурите планинска застраховка за участие в тази програма.

Цена: 49 лв. – включва само водаческата услуга. Важно: за участвали в 2 или повече наши програми през последните 6 месеца, членове на туристическо дружество “Витошко лале”, членове на група „Планинари“, студенти – 42 лв. Минимум 5-ма участници, максимален брой – 10. Нощувките, храната и транспортът се заплащат от участниците отделно.

Дати: 14-15 януари 2017 г.

Как се формира цената: Ние ви таксуваме единствено за водаческата услуга. Участниците си поделят заплащането на водача за определения брой дни – всички останали разходи се заплащат на мястото на ползване – хижа, хотел, обществен транспорт или друго. При запитване по мейл или телефон за конкретна програма, ще получите информация за останалите разходи, които бихте имали по нея. Обикновено това са цените за вашите собствени нощувки, храна, транспорт до изходната точка и обратно, и евентуално ползване на лифт или други междинни трансфери. Посетете секцията Услуги за повече информация.

Интересувате се от програмата? Попълнете заявка за участие или се свържете с нас директно чрез формата за контакт или по телефон! Не се колебайте да ни пишете със всякакви въпроси относно прехода, необходимата екипировка, разходите и т.н.