Премиера на филма “Свръзка”

«Планини и хора – асоциация на планинските водачи в България» има удоволствието да Ви покани на премиерата на филма «Свръзка», която ще се състои в малката (ритуалната) зала на читалище «Н.Й.Вапцаров» в центъра на гр. Банско, от 18.00 ч. на 9-ти ноември, събота.

Свръзка
Филм за планинските водачи в България

Филмът е съвместен проект на асоциацията и Рени Йовева – режисьор. Той ще ни разкаже за работата на планинските водачи в България, трудния път на утвърждаването на тази модерна професия, както и за обучението на водачите. Чрез интервюта с изявени български водачи, планински спасители и обикновени хора, на фона на изумителните пейзажи на българските планини, този филм доказва значението на професията на планинския водач в България.

Филмът е заснет в периода юни 2012 – септември 2013 г с участието на курсисти от три курса за професионално обучение на планински водачи и техните преподаватели от асоциацията.

Премиерата на филма е съпътстващо събитие към Общата годишна асамблея на UIMLA (Съюз на асоциациите на международните планински водачи), която за втори път се провежда в България. «Планини и хора» е пълноправен член на UIMLA и има честта да бъде организатор.

Гастон Ребюфа е написал в своята книга «Планината е моята земя»:
«Водачът не катери за себе си – той отваря вратите на своите планини за другите».

Comments are closed.