Ски преход до Тевно езеро

Със ски покрай Попово езероЗаслон Тевно езеро се намира в сърцето на Пирин, в циркуса на едноименното езеро, на надморска височина 2500 м. и е една от най-труднодостъпните български хижи през зимата. Причината за това са дългите и потенциално опасни подходи към нея. Но наградата си заслужава – заради неповторимото звездно небе и гледките към заснежения връх Каменица по изгрев.

Какво предлагаме: Тридневна програма – ски преход с нощувки на заслон Тевно езеро и на хижа Безбог, с изходна точка село Добринище/хижа Гоце Делчев.

През зимата заслонът невинаги се стопанисва, затова сами осигуряваме и носим храната си, както и е препоръчително да разполагаме със спален чувал и газов котлон (1 на двама човека). Лавинната екипировка (лавинен уред, лопата и сонда) е задължителна, като през първия ден ще бъде проведен инструктаж за работа с нея. В случай, че не разполагате с такава, можете да си наемете. Необходимо е да притежавате валидна за конкретното занимание (ски преходи) планинска застраховка за дните на програмата.

Ниво на трудност: Преходите са с продължителност до 4-6 часа без почивките. Задължителен е поне минимален опит в каране по необработени терени и добро владеене на завой с успоредни ски. Съотношение водач-клиенти 1:5.

Програмата: Събиране на хижа Гоце Делчев следобеда на първия ден, откъдето се изкачваме с лифта до хижа Безбог и се настаняваме в хижата. Следва проверка на екипировката и упражнения за употребата ѝ. Ранен старт на следващия ден – преход до заслон Тевно езеро. През последния ден връщане по маршрут, който ще зависи от метеорологичните и снежни условия, както и нивото на групата.

Цена на човек според броя участници (за цялата програма):

Брой участници 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Цена на човек 380лв 195лв 140лв 110лв 100лв X X X X X
Брой записани:

 

[scg_html_ski_prehodi]