Транскавказката пътека

„Краище – особен край, див като Кавказ!“ – възкликва някога Константин Иречек. Е, вече сме били в Краище, време е да посетим и дивия Кавказ!

 

 

Какво предлагаме: В настоящата 11-дневна програма ще направим част от маршрута на т.нар. Транскавказка пътека – нов проект, който цели да свърже дивите планински райони на Грузия в един многодневен мега-маршрут. Пътеката да следва по-ниските части на планината, южно от Главния Кавказки хребет.

 

 

На територията на Грузия са разположени някои от емблематичните върхове на Централен Кавказ – Ушба, Шхара, Казбек, но гледките към тях от по-ниските била, съчетани с дивата природа, съвсем не са за подценяване. Поставяме си амбициозната цел всяка година да изминаваме част от този маршрут с цел да опознаем Кавказ и Грузия. Заповядайте с нас през 2017 година, когато ще посетим най-популярната част от този маршрут – районът на Сванети!

 

 

В края на програмата ще посетим столицата Тбилиси и скалните манастири Гареджа, разположени на границата с Азербайджан.

 

Ниво на трудност: програмата ни е подходяща за хора в много добра физическа форма и с минимален опит в преходите в летни условия. Преходи с продължителност до 3,5-10 часа на ден през планински терени, подобни на нашите родни.

*Примерна програма:

* В програмата биха могли да настъпят изменения в зависимост от моментните метеорологични условия в планината и други причини!

Водачи: Александър Серафимов и Любен Грънчаров.

Дати: 15-25 юли 2017 г. Пътуването е потвърдено, все още има свободни места!

Цена: В зависимост от броя на участницитe.

 

Настаняване: Хостели и къщи за гости в Кутаиси, Тбилиси и по време на пешеходните преходи.

Транспорт: Международен полет до и от Грузия, местен автомобилен транспорт.

Други: Необходимо е да си осигурите застраховка “Медицински разходи при пътуване в чужбина” с включени разходи за планинско спасяване за участие в тази програма, както и да притежавате валиден задграничен паспорт (6 месеца от датата на влизане).

Екипировка: Туристически обувки – водонепромокаеми, да обхващат глезена, щеки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, раница 45-65 литра (да събира екипировката и личния ви багаж за 4-дневен преход), втора раница/сак за багажа, който ще бъде трансфериран, дъждобран или покривало за раница, топло термобельо (горно и долно), тънка пухенка или топъл полар, дълъг панталон за преходите – тип бързосъхнещ, ръкавици, шапки – зимна и лятна, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, челник, бутилка за течности – 1л, лична аптечка.

Как се формира цената: Ние ви таксуваме единствено за водаческата услуга. Участниците си поделят заплащането на водача за определения брой дни – всички останали разходи се заплащат на мястото на ползване – хижа, хотел, обществен транспорт или друго. При запитване по мейл или телефон за конкретна програма, ще получите информация за останалите разходи, които бихте имали по нея. Обикновено това са цените за вашите собствени нощувки, храна, транспорт до изходната точка и обратно, и евентуално ползване на лифт или други междинни трансфери. Посетете секцията Услуги за повече информация.

Интересувате се от програмата? Попълнете заявка за участие или се свържете с нас директно чрез формата за контакт или по телефона!

 

Транскавказ и Казбек - 15-31 юли