Васильовския Балкан

 

Какво предлагаме: Преход в района на Васильовска планина, която е част от Предбалкана, и изкачване на едноименния връх и редица други върхове в района. Ще се движим по две различни била с панорамни гледки към централното било на Стара планина.

Ниво на трудност: Програмата е подходяща за хора в много добра физическа кондиция и с минимален опит в планинските преходи. Преходи между 6-7 часа на ден.

*Програма:

Ден 1: Тръгваме от София в 08:00 ч.- посоката е село Васильово, откъдето започва нашият преход по Дебели дял до х.Васильов. Нощувка на хижата. Преход за деня:6-6:5 часа, денивелация +800/-200 м.

Ден 2: Изкачване на връх Васильов (1490 м), оттам продължаваме по билото на Васильовска планина с Изкачване на върговете Голеш, Труда и още няколко, финално слизане при колите. По една биричка и газ към София. Преход за деня: 6-7 часа, денивелация +200/-800 м.

*В програмата биха могли да настъпят изменения в зависимост от моментните метеорологични и теренни условия в планината, както и по други причини!

Водач: Иво Тонев, телефон 0888 297 833.

Настаняване: хижа Васильов.

Транспорт: С лични автомобили.

Екипировка: Туристически обувки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, раница, ръкавици, шапки – зимна и лятна, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, дъждобран/покривало за раница, челник, бутилка за течности (1,5 литра), щеки, лична аптечка, тапи за уши:)

Други: Необходимо е да си осигурите планинска застраховка за участие в тази програма.

Цена: 49 лв. – включва само водаческата услуга. Важно: за участвали в 2 или повече наши програми през последните 6 месеца, членове на туристическо дружество “Витошко лале”, членове на група „Планинари“, студенти – 42 лв. Минимум 5-ма участници, максимален брой – 10. Нощувките, храната и транспортът се заплащат от участниците отделно.

Дати: 3-4 декември 2016 г.

Как се формира цената: Ние ви таксуваме единствено за водаческата услуга. Участниците си поделят заплащането на водача за определения брой дни – всички останали разходи се заплащат на мястото на ползване – хижа, хотел, обществен транспорт или друго. При запитване по мейл или телефон за конкретна програма, ще получите информация за останалите разходи, които бихте имали по нея. Обикновено това са цените за вашите собствени нощувки, храна, транспорт до изходната точка и обратно, и евентуално ползване на лифт или други междинни трансфери. Посетете секцията Услуги за повече информация.

Интересувате се от програмата? Попълнете заявка за участие или се свържете с нас директно чрез формата за контакт или по телефон! Не се колебайте да ни пишете със всякакви въпроси относно прехода, необходимата екипировка, разходите и т.н.

 

Васильовска планина - 3-4 декември