Зекирица и Мальовица

Зимни преходи със снегоходки

Зекирица (1734 м.) е връх в Рила, най-високият в Лакатишкия ѝ дял, който сам по себе си не представлява нещо особено. Но гледките, които се разкриват от него към високите върхове на планината, са незабравими. Разположен е в подножието на алпийските части на Рила, сред гъсти иглолистни гори, които предлагат чудесни условия за преходи със снегоходки при достатъчно сняг – без преодоляване на големи денивелации и в безопасните от гледна точка на лавини части на планината.

Какво предлагаме: Двудневна екскурзия до връх Зекирица и района на Мальовица (долината, Йончево или Свинското езеро) с преспиване в района на ЦПШ Мальовица, където има избор от хотелски места за настаняване.

Ниво на трудност: Програмата е подходяща за хора без сериозен опит в планината и такива, които желаят да опитат зимните преходи и преходите със снегоходки за първи път. Преходите са с продължителност около 4 часа без почивките. Съотношение водач-клиенти 1:8

Програмата: През първия ден, след придвижване до началната точка, правим 4-часов преход в района на Мальовица – в зависимост от снежните и метеорологични условия ще разгледаме долината, Йончево или Свинското езеро, като целта ни е да свикнем със новата екипировка. Вторият ден е посветен на връх Зекирица (около 4 часа) и прибиране обратно до София.

Цена на човек според броя участници (за цялата програма):

Брой участници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10
Цена на човек:  240лв  125лв  95лв  80лв  70лв  60лв  50лв  40лв  Х  Х
Брой записани:                    

 

[scg_html_prehodi_snegohodki]