Зимна Мальовица

Зимна Мальовица

Мальовица – Изкачването на върха е един от класическите преходи в нашите планини през зимата. Върхът е не само емблематичен за българския алпинизъм, но и изключително красив, гледан от долината на Мальовица. През зимата районът е едно от най-посещаваните от извънпистови скиори места, а целогодишно тук се катерят маршрути с най-различна категория на трудност.

Какво предлагаме: Изкачване на върха в рамките на два дни с нощувка на хижа Мальовица.

Ниво на трудност: Изкачването на върха през зимата е физически натоварващо и е подходящо за хора в добра физическа форма, както и с предишен опит в планинските преходи. При определени снежни условия за успешното изкачване може да се наложи използването на алпийски котки и пикел. С цел осигуряване на максимална безопасност на нашите клиенти държим на ползването на лична/наемането на лавинна екипировка (като за употребата ѝ ще бъде проведен необходимият инструктаж) при участие в тази програма. Съотношение водач-клиенти 1:5.

Програмата: Асфалтов път води до ЦПШ-Мальовица (1,5 часа от София), откъдето достигаме хижа Мальовица – преход в рамките на един час. Настаняване, преход и занимания по запознаване с екипировката в района. На втория ден ранно изкачване на върха и спускане обратно до ЦПШ – общо около 6 часа (без почивките) с преодоляване на +770/-1000 метра денивелация. Отпътуване.

Цена на човек според според броя участници (за цялата програма):

Брой участници:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10
Цена на човек:  240лв  125лв  95лв  80лв  70лв  X  X  X  Х  Х
Брой записани: ▲                    

 

[scg_html_zimni_izkachvania]