Биляна Райкова

Местоположение: София

Професионален опит: Работи като планински водач от 2006 г. като води частни пътувания както и по-големи групи за международни тур оператори. Придобива международния си опит като приключенски инструктор, работейки за Outward Bound Hong Kong в областта на експериментално обучение и обучение на открито. Завършила е обучение за екскурзовод.

Опит в планините: Много добре познава планините в България и винаги си намира поводи да бъде там, за да се катери, да кара ски, за планинско колоездене, за преходи или просто за почивка. Участвала е в няколко международни спелеоложки експедиции (Украйна, Албания, Гърция, Сърбия), правила е трекинг и се е катерила в Алпите (Мон Блан), Доломитите, Пиренеите, в Турция, Гърция и навсякъде по Балканите.

Опит в пътуванията: Силната й страст към пътуванията я кара да прекарва повече време на път отколкото у дома – Биляна е била в 25 различни страни, където е практикувала спортове на открито, посещавала е забележителности и е пътувала на стоп.

Интереси: скално и алпийско катерене, планинарство, велосипед, ски, сноу-кайт. Също така чужди езици, култура, традиции и фолклор.

Квалификации:

2017 – Сертифициран екскурзовод, Асоциация на българските екскурзоводи;

2009 – Водач планинско колоездене, Асоциация Планини и хора;

2009 – Планински водач, Асоциация Планини и хора; Регистрирана в Националния туристически регистър със заповед Т-РД-17-2/20.01.2017 ;

2009 – Ски учител, клас „А“ – Българско ски училище, член на ISIA;

2008 – Инструктор по спортове на открито и приключения – Outward Bound;

2002 – Курс по спелеология в Асоциация Витоша спорт;

2001 – Курс по катерене в Българска Алпийска федерация;

2000 – Бакалавър по педагогика и магистър преводач, Софийски Университет

 

Езици: Английски, Немски, Френски

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.