Белмекен

Какво предлагаме: Двудневен преход с изкачване на вр. Белмекен (2626 м.) и кръгов маршрут в района. Ще се изкачим по познатата пътека, но ще слезем по една не много популярна билна пътека към хижа Гургулица.

Ниво на трудност: Програмата е подходяща за хора в много добра физическа кондиция и с минимален опит в планинските преходи.

*Програма:

Ден 1: Тръгване от София в 08:00 часа от стадион „Васил Левски“ – София. С колите се придвижваме до вили Костенец, от където потегляме нагоре. В началото сме по черен път, след това по пътека през гората и поляни и така до хижа Белмекен. Нощувка. Денивелация за деня:+1300 м. Време на прехода – 6 часа.

Ден 2: Закусваме и тръгваме посока връх Белмекен с гледка към едноименния язовир и околностите. От там започваме слизане през алпийския пояс с поляни и клек до заслон Помочена поляна и после през гората до х. Гургулица. От тук сме за 30-40 мин. до колите. Денивелация за деня: +450 м./-1400 м. Време на прехода – 7-8 часа

*В програмата биха могли да настъпят изменения в зависимост от моментните метеорологични и теренни условия в планината, както и по други причини!

Водач: Иво Тонев, телефон 0888 297 833.

Настаняване: хижа Белмекен, 13 лв.

Транспорт: С лични автомобили, около 220 км. общо.

Екипировка: Туристически обувки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, раница, ръкавици, шапки – зимна и лятна, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, челник, бутилка за течности (1,5 литра), щеки, лична аптечка, тапи за уши:)

Други: Необходимо е да си осигурите планинска застраховка за участие в тази програма. Минимум 5-ма участници.

Цена: 35 лв. – включва само водаческата услуга. Важно: за участвали в 2 или повече наши програми през последните 6 месеца, членове на туристическо дружество “Витошко лале”, студенти – 29 лв.

Дати: 24-25 октомври 2015 г. Минимум 5-ма участници.

Записванe: Ивайло Тонев, ivo_tonev@abv.bg, 0888 297 833

Как се формира цената: Ние ви таксуваме единствено за водаческата услуга. Участниците си поделят заплащането на водача за определения брой дни – всички останали разходи се заплащат на мястото на ползване – хижа, хотел, обществен транспорт или друго. При запитване по мейл или телефон за конкретна програма, ще получите информация за останалите разходи, които бихте имали по нея. Обикновено това са цените за вашите собствени нощувки, храна, транспорт до изходната точка и обратно, и евентуално ползване на лифт или други междинни трансфери. Посетете секцията Услуги за повече информация.